120 kusjes

120 kusjes is een kleurrijk prenten-/voorleesboek met hartverwarmende verhalen. Elk verhaal biedt tal van aanknopingspunten om een gesprek met de kinderen te hebben.

Het boek bestaat uit 9 korte verhalen over familie Schildpad. Grote Schildpad is militair en gaat lang weg/op missie. Rode Schildpad en de kleine schildpadden blijven thuis. Het boek is opgebouwd uit drie delen.

Grote Schildpad vertelt over het weggaan en gaat vervolgens oefenen voor de lange reis. De kinderen bereiden het afscheid nemen samen voor met een mooie verrassing.

Wanneer Grote Schildpad weg is maken de kleine schildpadden van alles mee. De kinderen beleven avonturen met de oppas, er is feest, ze worden samen ziek en gaan ook gezellig eropuit met elkaar. Ondertussen missen de schildpadden elkaar best wel eens. Gelukkig bellen en schrijven ze met elkaar. Het is dan extra fijn wanneer het contact er is,  juist op het moment dat het even extra nodig is.

Na 120 nachtjes slapen komt Grote Schildpad eindelijk weer thuis! Geniet van de avonturen van familie Schildpad en hun bonte verzameling van vrienden en familie.

Idee
Idee om dit boek te gaan schrijven is ontstaan tijdens de voorbereiding op de uitzending van mijn vriendin. Zij is militair en heeft 3 dochters. zij is in 2014 een halfjaar op uitzending gegaan. Het materiaal dat toen beschikbaar was om haar gezin voor te bereiden voldeed niet voor haar thuissituatie. Ook ontbrak de essentie waar zo’n boek over zou moeten gaan, voor haar idee.
Met een team ben ik aan de slag gegaan voor een passende inhoud en voor een voorleesboek. Onmisbaar daarin zijn de sprekende, mooie, passende en kleurrijke illustraties. Cynthia Borst heeft dit prachtige aandeel geleverd. Check voor meer info cynthiaborst.nl

Titel
Het originele boek heette ‘180 kusjes’. Deze titel refereert naar het aantal dagen dat de ouder/verzorger op uitzending gaat.

Dit boek ‘180 kusjes’ heeft het gezin van mijn vriendin geholpen voor te bereiden op haar missie van een halfjaar in Afghanistan.

De uitgave ‘120 kusjes’ is speciaal gemaakt voor alle kinderen, kleinkinderen, jongere broertjes en zusjes van militairen die lang weg gaan voor hun werk. Bij de Marine is dat vaak 4 maanden. Speciaal in opdracht van de Marine is het originele boek en de titel ietwat aangepast.

Aan kleine kinderen is het soms lastig uit te leggen wat een missie precies is en wat er de kinderen allemaal te wachten staat als iemand dichtbij het gezin lang weggaat. Dit boekje is geschreven om kinderen voor te bereiden op het vertrek van hun ouder/verzorger/naaste en om tijdens deze periode met ze te kunnen praten over hun gevoelens.

Voor
Dit boek is geschreven voor Charlotte, Gwendolyn, Juliette en alle kinderen, kleinkinderen, jongere broertjes en zusjes van militairen die lang weggaan voor hun werk.

Reviews
Majoor Landmacht, Claire:

Ik zat even je boek te lezen, pffff ik krijg er tranen van in mijn ogen. Het komt zo overeen met de werkelijkheid wanneer je iemand even een tijdje moet missen vanwege uitzending. Heel goed geschreven.
Zet hem even aan de kant, ga hem later verder lezen :’)

 

Directeur van De Preventiecoach, Ingeloes Bense:

Abigail Bates ik heb jouw boek 120 Kusjes mogen lezen. En wat ben ik onder de indruk van dit prachtige werk. Je weet met “krachtige eenvoud” en met prachtige plaatjes te beschrijven waar het werkelijk om gaat in het leven. Trots kan je zijn op jouw werk zo vanuit het hart geschreven. Het boekje vergroot de empathie, maakt je bewust van wat het allemaal betekent als we iemand (tijdelijk) moeten missen. Het maakt bewust van het belang van je inleven en de juiste steun bieden. Abigail Bates dank je wel! 120 Kusjes en 1 van Ingeloes Bense.